Gezonde wijk Utrecht Noordwest

Regionaal channel
Thomas Dollevoet heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Miranda Ooijevaar

Beter bereik nodig van Arabisch sprekenden in de wijk? Aanbod van ervaren Arabisch- en Nederlandssprekende collega in de publieke gezondheid! (Loonkosten zijn via de gemeente gedekt)

Wij hebben een Arabisch- en Nederlandssprekende collega, Sito Aldow Mauso, uit Sudan (tijdelijk, voor een half jaar). Zij heeft in de publieke gezondheidszorg gewerkt in diverse Afrikaanse landen. Zij zoekt momenteel gerichte klussen voor de komende maanden, tot de zomervakantie om werkervaring op te doen in Nederland.

Ze heeft veel soorten werkervaring, waaronder het organiseren van een vaccinatie-campagne, voorlichting geven voor groepen, ook is ze arts-assistent geweest. Ze heeft Public en Environmental Health gestudeerd en heeft nu bij Volksgezondheid een werkervaringsplaats om de aansluiting te kunnen maken naar het Nederlands systeem van publieke gezondheid. Zij zou bijvoorbeeld aan de slag kunnen op een beter bereik Arabischsprekende groepen.

Is er een organisatie of praktijk die de expertise van Sito goed kan gebruiken? Loonkosten zijn via de gemeente gedekt.

Reacties zijn van harte welkom! Reageer dan onder dit bericht. Je kunt ons daarnaast mailen op sito.aldowmauso@utrecht.nl & m.ooijevaar@utrecht.nl of bellen naar 0634053650. Alvast dank!