Vraag
Profielfoto van Evert van Rest
Profielfoto van Evert van Rest Evert van Rest 17 november 2020

Wat helpt jou om de verhalen van inwoners op de juiste plek te krijgen en bespreekbaar te maken in de organisatie of aan de (gemeentelijke) beleidstafel? En wat staat jou in de weg?

Sociaal werkers zijn bij uitstek de verbinding tussen de praktijk en het beleid. Sociaal werkers kunnen beleid sturen door de verhalen van de inwoners terug te koppelen aan beleidsmakers. Dat kan zijn in de eigen organisaties, aan gemeentelijk beleidstafels, of zelfs op landelijk niveau. Ik ben benieuwd naar wat jou als sociaal werker helpt om de verhalen op de juiste plek te krijgen. En wat staat jou daarbij in de weg?

Ik stelde deze vraag in het themagesprek solidariteit, samen met Jan Willem Bruins, algemeen directeur van BPSW. Jan Willem geeft in het gesprek aan hoe de beroepsvereniging BPSW zowel op landelijk, als ook regionaal niveau professionals met elkaar verbindt en hen ondersteunt om de weg te vinden naar beleidstafels en politieke ingangen.

Zie hieronder de link naar het volledige gesprek.

Meld je aan voor 19 november
De onderwerpen in het gesprek en nog vele andere komen aan bod bij De agenda van het sociaal werk 2020 op 19 november. Meld je ook aan!

Beantwoord de vraag van Evert