Vraag
Profielfoto van Pink Hilverdink
Profielfoto van Pink Hilverdink Pink Hilverdink 7 oktober 2021

Wie weet mooie programma's / initiatieven die helpen om totaal verschillende socio-economische en demografische buurten met elkaar te verbinden?

Demos, kenniscentrum voor participatie en democratie in Vlaanderen is op zoek naar Nederlandse voorbeelden hiervan.
Ze organiseren hierover op 28 oktobes een evenement ‘DIP3’ (“Dit is participatie’, 3de editie) in de kuststad Oostende. 0.666 in Oostende is – letterlijk – gelegen op het kruispunt van 2 stadswijken. De ene wijk is een oude visserswijk waar veel mensen en gezinnen in armoede leven. De andere wijk wordt  omgeturned tot een hippe residentiële wijk voor de meer gegoede burgers. Hoge, hippe woontorens, vlakbij de kustlijn …De kloof tussen beide leefwerelden is groot:  angst voor gentrificatie in buurt (stijgende prijzen, het gevoel weggedrukt te worden uit de nieuwe wijk …) Er zijn aanzetten en pogingen tot projecten die proberen verbinding te creëren tussen de twee wijken ( een moestuinproject bv.   ). Op 28 oktober gaat Demos in Oostende op zoek naar kansen en mogelijkheden.

Motivatie

Het zou heel mooi zijn als we onze Vlaamse buren inspiratie uit Nederland kunnen bieden met een paar voorbeeldpraktijken; die al dan niet succesvol waren. Vooral om lessen te delen. Graag naar @Pink Hilverdink Ik zorg dat de voorbeelden bij Demos arriveren en zij nemen dan contact op. Dank je wel!

Beantwoord de vraag van Pink