Gezonde wijk Utrecht Noordwest

Regionaal channel

Vraag

9 december 2021
Profielfoto van Iris Veenstra
Communicatie medewerker

“Waarom zou jij Welzijn op Recept aanraden aan andere collega’s?”

Toelichting

Voor meer informatie over Welzijn op Recept, kijk onder ‘tijdlijn’ voor het bericht over Welzijn op Recept met daarin een link naar het animatiefilmpje en de website, of klik direct hieronder op 'instructie filmpje'

Profielfoto van Wendy Jansen
POh-s

Laagdrempelig opzoek met iemand naar een leuke plek, denk aan spelletjes/eetclubjes. Het fijne is dat de patient er dan niet alleen voor staat. Er is zoveel in de wijk dat het voor mij als POh niet bij te houden is wat er allemaal te doen is. Deze collegas zijn makkelijk te bereiken dat helpt mij ook om welzijn op recept te gebruiken.

Profielfoto van R Houtman
Huisarts

Het helpt mij om patienten beter op hun plek te laten 'landen' in het welzijnsdomein. Ik weet vaak niet wat er allemaal voor mogelijkheiden zijn. Door WoR komt de patient bij iemand terecht die samen gaat kijken wat passend is en het overzicht heeft van het welzijnsaanbod in de wijk. En een ander groot voordeel is, dat als ik erom vraag, ik ook terugkoppeling krijg over waar de patient uiteindelijk mee aan de slag is gegaan. Dat is met name bij kwetsbare bewoners heel prettig.