Vraag
Profielfoto van Aline Vos
Profielfoto van Aline Vos Aline Vos 8 maart 2022

Welke sociale en/of zorgprofessional werkt mee aan een innovatieve samenwerkingsvorm tussen zorg en welzijn voor thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers?

Voor het interessante onderzoek 'Sociaal werk in Gezondheidszorg' zoek ik, namens het Lectoraat Social Work van Saxion Hogeschool Enschede, professionals die hun ervaringen willen delen middels een interview. Doel van het onderzoek is verwerving van een verdiepend begrip en kennis omtrent de rol van zorgprofessionals en sociale professionals binnen nieuwe integrale zorg aan thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers, waarbij sociaal werk en gezondheidszorg verweven raken. Tijdens het interview wordt er nadrukkelijk stil gestaan bij het perspectief, vaardigheden, opvattingen en ervaringen van beide beroepsprofessionals en welke implicaties zij zien voor de toekomst van hun beroepen. Het onderzoek vindt plaats in het kader van de Master Social Work & Healthcare en in opdracht van het Lectoraat Social Work van Saxion Hogeschool Enschede.
Motivatie

De focus omtrent nieuwe integrale zorg ligt vaak op de vorm of op het samenwerkingsproces. Dit onderzoek reflecteert op de professionele indentiteit, opvattingen en benaderingen die men als sociaal werker of zorgprofessional meeneemt naar een doelgroep (in dit geval thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers) of de ontwikkeling van een nieuwe vorm.

Organisatie en/of werkgebied

Ik werk als adviseur bij een landelijke belangenorganisatie voor mantelzorgers, MantelzorgNL. Daarnaast volg ik een Master Social Work & Health Care aan de Hogeschool Enschede.
Graag geef ik een landelijk beeld weer in mijn onderzoek, daarom ben ik  met name ben ik op zoek naar professionals rond Zuid Holland, Noord Holland of provincie Utrecht om dat landelijke beeld te realiseren.

Het is mijn eerste post hier, dus het is voor nu nog onbekend terrein. Heb je een vraag, stel gerust.

Alvast bedankt!

Beantwoord de vraag van Aline